HISTORIE

Björn Ontwerp is opgericht in 2004. Op 2 februari in dat jaar schreef Björn Vijfvinkel, Björn Ontwerp in bij de Kamer van Koophandel te Eindhoven. De meeste opdrachten werden in de eerste jaren vooral ’s avonds en in het weekend uitgevoerd, aangezien hij naast het bedrijf nog een baan had als Creatief DTP-er op de marketingafdeling van Paradigit Computers. Gedurende 1,5 jaar verzorgde Björn samen met collega’s op het hoofdkantoor alle grafische uitingen van deze computerproducent, zoals retailposters, folders, personeelsmagazines, advertenties, winkelbordjes, vlaggen, productfoto’s, website, digitale mailingen, enz. Dit alles natuurlijk in de huisstijl van Paradigit Computers, als het ware dus alles voor één klant.

Bij Holman Vormgeving in Eindhoven werkte Björn voor meerdere klanten als Creatief DTP-er/Vormgever/Grafisch intermediair, waardoor zijn ervaring niet alleen dieper maar ook breder werd. Ondertussen groeide Björn Ontwerp gestaag door en al snel waren de avonduren en het weekend niet meer voldoende om al het werk gedaan te krijgen. Bij Holman Vormgeving heeft Björn een tijdje de baan gecombineerd met het eigen bedrijf, maar al snel (in 2008) was Björn Ontwerp zodanig gegroeid, dat hij besloot zijn tijd fulltime aan Björn Ontwerp te gaan besteden.

Een spannend besluit, want de economische crisis barstte niet lang daarna in alle hevigheid los. Tegen de stroom in groeide Björn Ontwerp door tot een volwaardig grafisch totaalpartner. In deze periode breidde Björn Ontwerp zijn diensten uit met Website ontwerp en -ontwikkeling en het adviseren en ondersteunen bij online marketing.

Inmiddels kent Björn Ontwerp ruim 130 klanten uit vrijwel elk segment van de markt. Van een Kattenhotel tot en met Advocatenkantoren, en alles wat daartussen zit. Niet alleen in de regio Sint-Oedenrode, iets minder dan de helft van de klanten bevindt zich buiten deze regio, van Haarlem tot Zuid-Limburg. Van éénmanszaak is het bedrijf gegroeid naar een vast team van 3 medewerkers, ondersteund en aangevuld door een netwerk van specialisten zoals tekstschrijvers, vertalers, online marketeers, illustrators, fotografen en video specialist.

Van eind 2017 is Björn Ontwerp een jaar lang gevestigd, in een modern kantoorpand middenin het centrum (Heuvel) van Sint-Oedenrode. Hier zaten we met vier bedrijven uit de media-branche in één pand tezamen onder de naam Mediahuis Meierijstad.

Door nieuwe ambitieuze plannen, zijn we vanaf 1 oktober 2018 verhuisd naar een nieuw onderkomen aan het Kofferen, eveneens in het centrum van Sint-Oedenrode. Deze ruimte is een stuk groter. Heel fijn met het oog op de toekomst, waarin we graag willen gaan uitbreiden. Binnenkort meer nieuws hierover!